Suya Tutunan Sehir Sinop

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Sinopta Yasam

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Tarih Kokan Sehir Sinop

Sinopun tarihini kesfetmeye hazirmisiniz?

Suya Tutunan Sehir Sinop

Sinop sehri...

Karadenizin Antalyasi

Sinop Turkiyenin Yeni Tatil Merkezi

25 Haziran 2012 Pazartesi

Rezervasyon

Social Profiles

Sinop Pansiyon Rezervasyon

Sanem Şahin
Telefon: 0 507 597 19 33


Bizi Bulabileceğiniz Diğer Adresler

http://www.facebook.com/pansiyon.sinop
http://www.sinopadaemlak.com/
http://www.adaemlaksinop.com/

Sinop Cezaevi

Social Profiles



 İÇ KALE- ESKİ SİNOP CEZAEVİ-ESKİ SİNOP TERSANESİ:
Güneydedir. 9500 m² lik bir alana yayılmıştır. Kuzeydeki iç kale ise: 16875 m² lik alana yayılmıştır. Kuzeydeki iç kale: Sinop'un batısındadır. Güneyi ve kuzeyi, denize karşıdır. 11 burçla desteklenen iç kalenin duvarlarında, antik çağlara ait mimari parçalar, sütunlar, sütun başlıkları bulunmaktadır.

Buradaki surların yüksekliği: 18-22 metredir. Duvar kalınlıkları: 3 metreyi bulur. Ayrıca; bu bölümde, kaleyi bir uçtan, diğer uca kadar uzanan, gezinti yolu var. Selçuklular: şehri ele geçirdiklerinde, önüne uzun bir sur duvarı eklerler. Buradaki duvarlar yapılırken, şehirdeki antik çağlara ait yapıların taşlarından yararlanılmış. İç kale: esas kalenin depo ve cephaneliği niteliğinde idi. İçinde: İbrahim Bey Camisi varmış.

Sonraki yıllarda, bu cami ile birlikte depolar yıktırılmış, içerisinden bir yol geçirilmiş. Güney bölümü: diğer bölüme göre daha alçak olduğundan, sonraki yıllarda, burası hapishane olarak kullanılmış.


İç kale adı verilen ve hapishanenin bulunduğu alan: 1214 yılında, Selçuklu Sultanı İzzettin Keykavus tarafından, ana kalenin kuzeyden-güneye inen, dik bir surla kesilmesiyle oluşturulmuştur. Sinop hapishanesi, bu bölümde kurulmuştur. Hapishaneyi çevreleyen iç duvar: 11 burçla desteklenmiştir. Burçların yüksekliği: 22 metre ve surların yüksekliği ise; 18 metredir. 3 metre kalınlığında olan surların üzerinde: yollar bulunmaktadır ve bu yollarda, muhafızların gezi yollarıdır.

Evet: İç kale: Selçuklular zamanında tersane olarak kullanılmıştır. Osmanlılar döneminde de, burası tersane olarak kullanılmaya devam edilmiş ve zamanın en mükemmel harp gemileri, burada yapılmıştır. Osmanlıların, Karadeniz'de mevcut en büyük tersanesi burada kurulmuştur.

Ancak; bölge, 1887 yılından sonra tersane vasfını kaybetmiş ve cezaevi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Cezaevinden mahkumların kaçışı imkansızdı. Çünkü: dört bir tarafı, kale ile çevriliydi. Buradan: yalnızca iki kişi kaçmaya çalışmış, biri denizde boğulmuş, diğeri ise kaçmayı başarmıştır.
1939 yılında, iç kalenin kuzeyindeki bölmede: 2 katlı, 9 koğuşlu, ikinci bir taş bina yapılmıştır. 1950 yılında: cezaevi son şeklini almıştır. Bu şekliyle, cezaevinde: 11 küçük, 37 koğuş, 21 hücre ve 64 gözlem hücresi bulunmaktadır. Gözlem hücrelerinde, siyasi hükümlüler ve idamlıklar kalmaktaymış.

Cezaevinin bir bölümünde de, çocuk islahevi var. 432 yıllık bir geçmişe sahip cezaevinin eski durumuyla ilgili bilgileri, o zamanlar şehirde yaşamış ve cezaevinde yatmış kişilerin anılarından öğrenmek mümkün oluyor. Daha sonraki süreçte: 1997 yılında, cezaevi boşaltılmış ve bölge, 1999 yılında Kültür Bakanlığına tahsis edilmiş ve Bakanlıkça: buranın kültür kompleksi haline getirilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.

Halen Müze olarak hizmete açıktır. 2004 yılında: 45.000 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Cezaevini anlatan şiirler Sebahattin Ali tarafından yazılmış olup, özellikle "Aldırma Gönül" popüler olmuştur.

Sinop'ta Turistlere Pansiyon Hizmeti

Social Profiles

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'un ucuz tatil için cazibe merkezi olduğunu, bunun da tatilciler için büyük bir şans olduğunu bildirdi.
Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde her evin bir pansiyon olduğunu, herkesin evini pansiyona vermeye aday olduğunu söyledi.

Sinop'ta çok yaygın bir pansiyonculuk kültürü olduğunu ifade eden Tosun,
"Otellerimiz yeterli olmadığından bu boşluğu pansiyoncular dolduruyor" dedi.
Sinop'ta 72 kayıtlı konaklama tesisi, 4 bin yatak ve 500'ün üzerinde kayıt dışı pansiyon bulunduğunu dile getiren Tosun, pansiyon fiyatlarının 50 lira gibi ucuz fiyatlarda seyretmesi nedeniyle ev pansiyonculuğunda Sinop'un çok ucuz tatil ve cazibe merkezi olduğunu belirtti.
Pansiyon kültürünün Kastamonu, Samsun ve Doğu Karadeniz illerinde bu kadar yaygın olmadığını kaydeden Tosun, kayıt dışı yapılan ev pansiyonculuğunu kayıt altına alma çalışmalarının da ilgili kuruluşlarca sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.